Weet jij wat de uitvaartwensen zijn van je partner of familie?

Dan is de kans groot dat zij het ook niet van jou weten.

Graag wil je de uitvaart krijgen zoals je het zelf zou wensen, maar als je partner of je familie niet weet wat jouw wensen zijn? Het bespreken van je uitvaart is nog steeds een onderwerp waar een taboe op ligt. Het is ook begrijpelijk. Daar wil je nu nog niet aan denken. Je wilt ook niet dat je de nabestaanden met onverwachte kosten achterlaat. Hoe ga je dit dan aanpakken?  Neem er tijd voor om eens een lijstje te gaan maken wat jouw wensen zijn.

Hierbij alvast een paar onderwerpen:

  • Wil je begraven of gecremeerd worden
  • Is je wens om thuis verzorgt te worden
  • Keuze van een kist, bloemen en muziek
  • Wil je het in een besloten kring of juist niet

Als deze vragen duidelijk zijn, dan is het ook goed om naar het financiële gedeelte te kijken.  Heb je een uitvaartverzekering. Is het bedrag voldoende voor jouw wensen? of is het verstandig je huidige verzekering aan te passen. Een uitvaart kost gemiddeld  tussen de € 6.500,- en de € 11.000,-.

Heb je een eigen woning samen met je partner.

Dan is het goed om ook te kijken hoe het geregeld is als je komt te overlijden. Kan je partner blijven wonen of wil die dan graag verhuizen. Bij de hypotheek zal het besproken zijn en heb je wellicht een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Het is goed om af en toe ook te bekijken of deze nog steeds aan je wensen voldoet. Het kan zijn dat je financiële situatie inmiddels is verandert, zoals dat jezelf of je partner ander werk heeft of minder is gaan werken.

Mocht je naar aanleiding van dit onderwerp vragen hebben of twijfelen of jij het goed geregeld hebt. Neem dan contact met mij op en gaan we het samen bekijken.

 

Geplaatst in Financieel en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *