Starter op de woningmarkt, de startershypotheek

Je bent starter, maar je wilt ook goed advies.

als starten kun je online al veel regelen en informatie vinden. Een hypotheek online afsluiten is ook mogelijk. Toch blijkt dat veel starters vragen hebben. Daarnaast is het ook prettig om je vragen rechtstreeks aan een adviseur te kunnen stellen. Je hebt eigen geld nodig, maar hoeveel?  Er is nog steeds een keuze tussen een lineaire hypotheek en een annuïteiten hypotheek.  Je hypotheek samenstellen kan op veel manieren. Je kunt verschillende leningdelen kiezen. De rentevaste periode kun je verschillend vastzetten. Daardoor heb je spreiding van het renterisico. Hoeveel eigen geld wil je inbrengen. Als je niet genoeg geld hebt, kunnen je ouders mogelijk schenken of iemand anders.  Bij het sluiten van de hypotheek is het verstandig om de risico’s goed in kaart te brengen. Dit gaat over arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, overlijden en de woonhuisverzekering niet te vergeten. De studielening, wel een belangrijk onderdeel die je niet achterwege kan laten. Dit heeft effect op je hypotheekbedrag die je kan krijgen.

Ga je samen met een partner een woning kopen. Ook dan zijn er veel vragen. Wat zijn de risico’s. Ga je voor een samenlevingscontract of wil je het toch anders regelen. Ook het netto besteedbare bedrag, wat wil je maandelijks uitgeven aan de vaste lasten. Het is leuk dat je de woning kan kopen, maar als je daardoor je hobby niet meer kan uitoefenen. dit kan een reden zijn om te kiezen voor een goedkopere woning.

Wat voor inkomen heb je?

Het is al lang niet meer zo dat je alleen met een vast contract een hypotheek kan krijgen. Als je een contract voor bepaalde tijd hebt, kunnen er mogelijkheden zijn. Met bijvoorbeeld een intentieverklaringen van de werkgever. Bij een uitzendcontract kan het zijn dat je met een perspectiefverklaring wel een hypotheek kan krijgen.

Starterslening

Met de starterslening overbrugt u het verschil tussen de financiering van de hypotheek en de prijs van de eerste woning. Op een verantwoorde manier toch dat beetje extra kunnen financieren. Je krijgt dan toch de mogelijkheid om uw woning te kunnen kopen. De eerste 3 jaar geen maandlasten en kun je gebruik maken van het vangnet van Nationale Hypotheek Garantie. De onafhankelijke adviseur kan je adviseren of je in aanmerking komt voor een starterslening en/of deze beschikbaar is in de gemeente waar je de woning wilt aankopen.

 

Wil je meer informatie, neem dan contact op voor een gesprek. Het eerste gesprek is voor jou kosteloos. Graag kom ik bij je langs.

starterslening Groningen aankoop woning hypotheek