Seniorenhypotheek

De Seniorenhypotheek, is dat wat voor jou?

Als je tussen nu en 10 jaar je AOW gaat ontvangen, lees dan zeker even verder!

Ouderen lopen vaak vast bij de bank omdat er een AOW-gat is. Het vermogen zit in het huis en het pensioeninkomen is lager dan het inkomen uit werk. Wat als je dan toch graag wil verhuizen.  Bij de Banken wordt de maximale hypotheekberekening gedaan op basis van het laagste punt van het toekomstige inkomen en alsof de hele hypotheek wordt afgelost. Ook wanneer er een gedeeltelijke aflossingsvrije hypotheek is. Met de nieuwe NHG-garantie mogen geldverstrekkers hypotheekaanvragen toetsen op basis van de werkelijke maandlasten. Hierdoor kun je mogelijk meer lenen door deze manier van toetsen. De garantie is bedoeld voor mensen die AOW ontvangen of tien jaar daarvoor zitten.  Door deze wijziging kunnen toch veel senioren wel verhuizen. Als je bijvoorbeeld kleiner wilt gaan wonen.  Daardoor wordt je niet verplicht om te blijven wonen of naar een huurwoning te gaan.

Heb je overwaarde?

Daarnaast zijn er ook geldverstrekkers die verder denken alleen het aankopen van een andere woning. Als je wel in de woning wilt blijven wonen, maar veel overwaarde hebt. In de stenen heb je er niet veel. Er zijn mogelijkheden om je inkomen naast je AOW aan te vullen. Het kan ook zijn dat het prettig is om aanpassingen aan de woning te doen. Wil je hier meer over weten, vraag het aan de hypotheekadviseur. Zij kunnen de verschillende mogelijkheden uitleggen.

 

Waar moet je aan voldoen om in aanmerking te komen voor een seniorenhypotheek met NHG-garantie?

– Voor senioren vanaf 10 jaar voor AOW-leeftijd en ouder

– Verhuizen van een huidige koopwoning naar een nieuwe koopwoning tot de NHG-kostengrens van € 265.000

– De werkelijke maandlast van de nieuwe lening wordt gelijk of lager dan de werkelijke maandlast uit de oude lening

– Financiering van de nieuwe koopwoning is op basis van de reguliere annuïtaire toetsing niet mogelijk. Als gekeken wordt naar de werkelijke maandlast, dan past het wel.

– De rente staat voor minimaal 20 jaar vast.

 

Voordat je beslissingen gaat maken. laat je goed informeren.

seniorenhypotheek NHG aflossingsvrij