Relatie

Je hebt verschillende relaties!

Met je familie, vrienden, collega’s en opdrachtgevers, kun je goed met hen door één deur of is er iets aan de hand? Dit kan invloed hebben op je gezondheid en werk. Als je hier over twijfelt, ga dan zeker in gesprek met een vertrouwenspersoon. Heb je in je eigen omgeving niet iemand, dan kun je ook contact met je huisarts opnemen, zodat die je kan doorverwijzen.

Daarnaast kan het gaan over de relatie met een partner, wanneer besluit je om samen te gaan wonen of trouwen. Dit heeft ook financiële consequenties. Er zijn dan vaak veel vragen, zoals:
Wat heeft dit voor fiscale gevolgen?Geldinhuis groningen
Wat zijn de verschillende keuzes?
Ga je samen een woning kopen?
Hoe zit het met de verzekeringen?
Moeten we naar de notaris om een testament op te stellen?
Is er een kinderwens, gaat er één minder werken of allebei?

Om duidelijkheid te krijgen en antwoorden op bovenstaande vragen, kun je het beste een afspraak maken met een onafhankelijk financieel adviseur. Zij kunnen je al veel informatie verstrekken en indien zij hier niet in gespecialiseerd zijn, zullen ze je doorverwijzen.

Wat als je relatie niet zo goed gaat?

Als het toch niet zo goed gaat en toch besluit uit elkaar te gaan, dan zijn er ook veel zaken die geregeld moeten worden.
Wil je dit via een mediator of een advocaat regelen, graag wil je weten wat de verschillen zijn. Het gaat vaak over de regeling met de kinderen, de verdeling van de inboedel en wie gaat waar wonen, hoe ziet het nieuwe budget eruit? Wat zijn fiscaal de mogelijkheden?

Tegenwoordig zijn er echtscheidingsadviseurs die je goed kunnen begeleiden. De financieel adviseur van Uw geld, mijn zorg kan je adviseren op het moment dat je gezamenlijk een koopwoning hebt. Wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot de verdeling hiervan en of een van beide in de woning kan blijven wonen.