Op zoek naar jouw ideale huis? lees de tips

Gea de Boer- Geldinhuis - Huisenhypotheekgroningen. Uwgeld, mijn zorg
Weet jij hoe je ideale huis eruit ziet, maar heb je nog geen idee waar je het beste mee kan beginnen of komen de wensen van jou en je partner niet overeen, ga dan samen aan de slag met de volgende stappen:

1. Maak samen een moodboard of beide zelf één en kijk dan welke overeenkomsten er zijn. Knip plaatjes uit folders, tijdschriften of afbeeldingen van internet.

2. Maak een lijstje met voor en tegen. Bijvoorbeeld wat heb je nu wel en niet, wat zou je graag willen. Bijvoorbeeld je hebt nu een appartement met balkon. Maar je zou graag een tuin willen.

3. Neem de tijd en pak het moodboard erbij en het lijstje en kijk of je daar nu anders naar kijkt, zijn er veranderingen? ga dit erbij schrijven.

4. Heb je een buurt uitgekozen, ken je deze buurt nog niet zo goed. Dan kun je op verschillende tijden eens naartoe gaan. Met mensen praten wat zij van de buurt vinden.

5. Wil je een huis waar je nog kan verbouwen? wil je dat ook? praat er over met vrienden en bekenden, wat zijn hun ervaringen.

6. Ben je er over uit dat je wil gaan verhuizen, dan is het nu tijd om te bekijken hoe het financiële plaatje eruit ziet met jullie wensen. Zodat je nu een vergelijking kan maken met je huidige situatie.

Maak een afspraak met een onafhankelijk adviseur, die kan je alles uitleggen over de hypotheek, verbouwen, toekomstplannen.
Zodat jullie een juiste beslissing kunnen nemen en actief op zoek kan gaan naar jullie droomwoning!

Gea de Boer
Erkend financieel adviseur

Geplaatst in Financieel en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *