Jouw financiën, jouw plan

Persoonlijk financieel plan

Je kunt zelf een persoonlijk financieel overzicht maken. Zet je inkomsten, uitgaven  en bezittingen en schulden op een rijtje. Zo krijg je ook inzicht.  Welke verzekeringen er lopen en of deze nog wel passen bij je huidige situatie. Zijn er nog regelingen waar je voor in aanmerking komt. Het kan zijn dat je achterkomt dat nog ergens lid van bent, waar je niets mee doet. Hoe zit het met de hypotheek en verzekeringen?

Om je doel te bereiken, zal je eerst moeten weten waar je nu staat. De formulieren  inkomsten en uitgaven en bezittingen en schulden of het excel-bestand  Budgetplanning kunnen je hierbij helpen. Als je de formulieren hebt ingevuld. Kan je zelf aan de slag gaan om te gaan kijken waar je op kan besparen en hoe je je doelen kunt gaan bereiken.

Maak een persoonlijk plan.

Doe dit per onderwerp: gezondheid; werk; relatie; wonen en geld. Schrijf bij elk onderwerp je doel op. Wat heb je nodig om dit doel te bereiken. Is het doel erg groot. Dan kun je eerst kleinere doelen stellen. Het geeft een goed gevoel als je dan een doel kan afvinken. Je kunt dan ook kijken wat er financieel voor nodig is. Zo maak je een volledig plan met je doelen en hoe dit te kunnen bereiken.

Wil je een uitgebreid financieel persoonlijk plan of wil je graag hulp bij het opstellen van je eigen plan, maak een vrijblijvende afspraak! Dan kunnen we samen bekijken hoe jij er financieel voorstaat en een planning maken voor een financieel gezonde toekomst!