Is een AOV wel zinvol voor mij?

AOV arbeidsongeschikt Uwgeldmijnzorg

Arbeidsongeschikt, dat overkomt mij toch niet!

Als jouw inkomen wegvalt. Heb jij dan voldoende financiële reserve? Of kan het binnen je gezinssituatie worden opgevangen? Dan hoeft een AOV niet direct noodzakelijk te zijn. Echter, wanneer je tussen de 3 en 5 jaar arbeidsongeschikt raakt, kan je alsnog in de financiële problemen komen. Het voordeel van financiële reserves is dat je bijvoorbeeld het eigen risicotermijn wat langer maakt. Bij de meeste verzekeraars heb je de keuze van een eigen risicotermijn van 14 dagen tot 2 jaar.

Welk arbeidsongeschiktheidscriterium moet ik kiezen?

Het criterium dat de verzekeraar hanteert om de mate van je arbeidsongeschiktheid vast te stellen is een cruciaal onderdeel van jouw AOV. Er zijn meerdere keuzes:

  • Beroepsarbeidsongeschiktheid: Uitkering als je niet meer in staat bent je beroep uit te oefenen.
  • Passende arbeid: Uitkering als je geen andere werkzaamheden kunt uitvoeren die passend zijn bij jouw opleiding en werkervaring.
  • Gangbare arbeid: Hierbij wordt gekeken naar welke werkzaamheden je nog wel kunt verrichten. Er wordt geen rekening gehouden met jouw opleiding, ervaring en eigen beroep.

Een AOV afsluiten die bij jouw situatie past en welke premie je hiervoor betaald is afhankelijk van bovenstaande keuzes en zo zijn er nog een aantal punten die daar invloed op hebben. Zoals de hoogte van het inkomen, wat je wil verzekeren, de looptijd, wel of geen indexatie.

Wil je meer informatie laat je dan adviseren door de gecertificeerd WFT Inkomensadviseur,  Gea de Boer.

Geplaatst in Verzekeringen en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *