Aflossingsvrije hypotheek, moet u deze straks aflossen?

Wilt u weten of het verstandig is om een te gaan aflossen op uw aflossingsvrije hypotheek. Een onafhankelijk financieel adviseur kan u objectief adviseren. Bij de bank rechtstreeks is het risico dat zij graag willen dat u uw hypotheek omzet. Het bepalen of u beter wel of niet kan gaan aflossen is afhankelijk van het toekomstige inkomen, waarde woning en tot wanneer u nog renteaftrek heeft op uw hypotheek.

Een aflossingsvrije hypotheek is niet goedkoper dan een hypotheek met aflossing, zoals een annuïteitenhypotheek of een lineairehypotheek. Bij de aflossingsvrije hypotheek blijft u over hetzelfde bedrag rente betalen 30 jaar lang. Een hypotheek waar u wel moet aflossen betaald u steeds minder rente. Het enige voordeel is bij een aflossingsvrije hypotheek dat de nettomaandlast niet stijgt. Het nadeel is dat u uiteindelijk meer rente heeft betaald en dat uw risico groter is bij de schommeling in waarde van de woningen.

Daarnaast is het goed om in de gaten te houden wanneer uw hypotheek afloopt. Is dit wanneer u al met pensioen bent, of net voor dat u met pensioen gaat? Het is goed om te laten bekijken of u de hypotheek dan nog steeds maandelijks kunt opbrengen. Laat dit nu bekijken en wacht niet totdat u met pensioen gaat. Nu is het een goed moment om een hypotheekcheck te laten doen. Het geeft financiële rust als u weet waar u straks aan toe bent.

Maak een afspraak met Gea de Boer voor vrijblijvend advies.
Ze komt graag bij u thuis, ook is het mogelijk voor telefonisch of online advies!

 

Geplaatst in Financieel en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *